Общи условия за ползване

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОНЛАЙН МАГАЗИНА ЗА ДОСТАВКА НА ЦВЕТЯ И ПОДАРЪЦИ „ФИОРИ“

 

Онлайн магазин за доставка на цветя и подаръци „Фиори“ , www.fiori-bg.eu, очаква  да се запознаете с Условията, изложени по-долу и  да прочетете внимателно текста, за да се запознаете със своите права и задължения.

Продуктите и услугите, предлагани в онлайн магазина се предоставят при условията и правилата, споменати по-долу.

С използването на уеб www.fiori-bg.eu  сайта и поръчването на продукти или услуги през него, вие приемате и се съгласявате с всички изброени правила и условия.

В случай, че не сте съгласни с едно или повече от условията и правилата, описани в този сайт, имате право да се откажете от поръчка, или да се свържете с нас за да изясним и решим проблема.  В противен случай автоматично се счита, че приемате всички правила и условия, описани на страниците на този сайт.

 

 1. I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

 

 1. Авторство: Настоящата страница е собственост на „Фиори Си енд Джи“ ООД с адрес на управление с. Драгушиново 2008, общ. Самоков, обл. Софийска, ЕИК: 201233803, МОЛ : ГАЛИНА ПЕТРОВА ГЕОРГИЕВА, което включва и всички снимкови и текстови материали. Съдържанието в сайта може да бъде копирано и използвано единствено с писмено разрешение на собствениците на „Фиори Си енд Джи“ ООД.
 2. Условия: „Фиори Си енд Джи“ ООД си запазва правото да променя цените на стоките и услугите, предлагани в онлайн магазина без предварително да уведомява за това своите клиенти. При вече направени и платени поръчки, в сила е цената, която е била актуална към момента на направата на поръчката и заплащането и.
 3. Продукти: Всички продукти, намиращи се в каталога на онлайн магазина могат да бъдат добавени във вашата виртуална “кошница” и да бъдат поръчани. Подробно описание на всеки един продукт, неговото съдържание, снимка и цена, могат да бъдат намерени на страницата на самия продукт.“ Фиори Си енд Джи“ ООД гарантира, че доставеният продукт отговаря на предоставената в сайта информация.
 4. Допълнителни продукти: Някои от продуктите в каталога се считат за “допълнителни”, което означава, че не могат да бъдат поръчани самостоятелно, а само в комбинация с основен продукт- букети, аранжировки, кошници с цветя, саксийни цветя. Тази информация е указана на страницата на самите продукти. Допълнителни продукти са всички видове шоколадови бонбони, торти, спиртни напитки, плюшени играчки, балони, вази, керамика и др. Те могат да бъдат добавени към количката Ви в процеса на поръчка при условие, че в нея има добавен основен продукт.
 5. Спиртни напитки: Спиртните напитки са допълнителни продукти и могат да бъдат добавени към количката ви в процеса на поръчка. С регистрирането на поръчка, съдържаща спиртни напитки, вие декларирате, че получателят им е пълнолетно лице. Доставки на спиртни напитки на непълнолетни лица не се извършват.
 6. Поръчка: Приемаме поръчки ежедневно, по всяко време на денонощието. Самата поръчка може да бъде направена като първо бъде добавен избран продукт във вашата виртуална “кошница”, а след това се следват инструкциите за добавяне на адрес за доставка и финализиране на поръчката. След успешната регистрация на поръчка, вие ще видите страница за потвърждение с номера на поръчката Ви. Цялата поръчка ,  всички нейни детайли ще бъде изпратена на вашия имейл адрес.  Поръчки се приемат единствено онлайн и в редки случаи по телефона.
 7. Отказване на поръчка от клиента: Вие можете да откажете поръчката си, без да посочвате конкретни причини за това до 24ч. преди нейната дата за доставка. В случай, че поръчката Ви включва “допълнителни продукти”, тя трябва да бъде отказана не по-късно от 48ч, преди нейната доставка. За да откажете поръчката си е нужно първо да се свържете с нас. Заплатената от Вас сума ще бъде върната от сметката ни най-рано 24 часа след фактическият отказ, ако определените срокове са спазени. При възстановяване на плащане след отказ на клиента, от заплатената сума ще бъдат удържани всички такси за входящия и обратния превод.
 8. Отказване на поръчка от търговеца: Онлайн магазин за доставка на цветя и подаръци "Фиори" си запазва правото да отказва поръчки при невъзможност да се извърши доставката, при липса на определени цветя, при ненавременно плащане или неполучаване на плащането по поръчката. В този случай Вие ще бъдете навременно информирани за отказа на поръчката ви, а сумата заплатена по нея, ще бъде върната от сметката ни в рамките на 24 часа.
 9. Регистрация: Регистрирането на профил в нашия сайт не е задължително. Можете да направите поръчка, като единствената информация, която ще изискаме от Вас са Вашите имена, имейл адрес и телефон. Като регистриран клиент обаче, ще можете по-лесно да управлявате своите поръчки, фактури, да запазвате адреси за доставка за бъдещи поръчки, което значително ще улесни и ускори процеса на поръчка.
 10. Сигурност: Сигурността на информацията, която въвеждате на страниците на fiori-bg.eu се гарантира от SSL сертификат, с 128 битово криптиране. Данните за плащане, които попълвате на нашия сайт се предават до партниращата ни банка, където се обработват, без да бъдат обработвани или съхранявани на нашия сървър.
 11. Информираност: При финализиране на поръчката, ще бъдете уведомени своевременно чрез имейл съобщение ,че доставката е направена в уречения часови диапазон. За всяка една доставка се подписва Приемо-предавателен протокол.

 При проявен от вас интерес  винаги можете да проверите статуса на вашата поръчка на телефон 0878 735 088.

 1. II. УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА
 2. Работно време: Всички доставки се извършват между 9 часа и 18 часа местно време. Доставки извън работно време се таксуват спрямо тарифата посочена в раздел „Доставки“ (за повече информация раздел „Доставки“ след предварително договаряне с нас на телефон 0878 735 088 и на имел адрес : sales@fiori-bg.eu.
 3. Дата за доставка: В процеса на поръчка можете да изберете желаната дата за доставка. Магазин за цветя „Фиори“ не носи отговорност при некоректно или погрешно попълнени данни.
 4. Часови диапазон: Можете да изберете часови диапазон, в който да доставим поръчката Ви на избраната дата. Възможните диапазони за доставка са – между 9 и 18 часа за доставки за цялата страна. За региона на Самоков са възможни доставки извън работно време, като тази услуга е допълнително тарифирана. Виж страница „ Доставки“
 5. Цена на доставката: Цената за доставка се определя автоматично на базата на избраното от вас населено място и дата за доставка. В този смисъл правилният избор на населено място е абсолютно задължителен. Поръчки с маркирано грешно населено място ще бъдат отказвани, ако не бъде доплатена реалната такса за доставка, в случаите, когато това се налага. Доставките за празнични дни включват такса. Доставките на поръчки за град Самоков и региона се извършват лично от нас. За доставки на поръчки за страната използваме услугите на куриерска фирма „Еконт Експрес“. За повече информация , моля посетете страница “ДОСТАВКИ“.
 6. Данни за доставката: Навременната доставка на Вашата поръчка зависи изцяло от предоставените от вас данни за доставка в процеса на поръчка. Магазин за цветя и подаръци „Фиори“ не носи отговорност за провалена доставка в следствие на некоректно попълнени данни.
 7. Отсъствие на получателя: В случай, че получателят отсъства от адреса за доставка, ще използваме телефона, който ни оставяте в процеса на поръчка, за да се свържем с него и да уговорим удобно време и място за доставката. В случай, че предоставеният от вас телефон е грешен или не отговаря, ще доставим поръчката Ви на роднини или съседи на получателя, намиращи се на адреса.

Онлайн магазин за доставка на цветя и подаръци „Фиори “ не поема отговорност за провалени доставки, поради отсъствие на получателя на посочения адрес, поради непълен или неточен адрес и име на получателя, поради отказ на получателя да приеме доставката или при нежелание/невъзможност на получателя да отвори на доставчика или да приеме неговите телефонни обаждания.

 1. Липса на определен продукт: В случай, че даден продукт, нужен за коректното изготвяне на поръчката Ви, е неналичен в локалния ни магазин в момента, ще се свържем с вас с предложение за евентуална замяна на липсващите цветя.
 2. Анонимност на доставката: Ваше право е да останете в анонимност, като изпращач на доставката. Ако желаете получателят да знае, че Вие сте организирали изненадата, моля, запишете името си в полето за пожелание за картичка – в поле „ Коментар“.

 

III. УСЛОВИЯ И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

 1. Предварително плащане на поръчка: Всяка поръчка следва да бъде заплатена предварително т.е. преди нейната доставка. Поръчки, чието плащане не е получено2 часа преди уговорения часови диапазон за доставка, ще бъдат автоматично отказвани.
 2. Възможности и начини за плащане: Можете да платите поръчката си като използвате един от посочените по-долу начини. Не приемаме плащания през системи , които не са посочени в настоящите Условия.

За ваше удобство и улеснение предлагаме следните варианти за заплащане:

*ПЛАЩАНЕ  ЧРЕЗ БАНКОВ ПРЕВОД В БАНКОВ ОФИС  ИЛИ С АКТИВИРАНО  ОН-ЛАЙН БАНКИРАНЕ

*ПЛАЩАНЕ С КРЕДИТНА КАРТА ИЛИ ДЕБИТНА КАРТА  ( ПРЕЗ СИСТЕМАТА НА БОРИКА) – виртуален ПОС терминал

*ПЛАЩАНЕ С ДЕБИТНА ИЛИ КРЕДИТНА КАРТА НА TRANSCARD -  ВИРТУАЛЕН ПОС ТЕРМИНАЛ

*PayPal  - необходимо е да имате предварителна регистрация

*ePay - за плащане с дебитни или кредитни карти, които са регистрирани в системата на ePay, или за плащане от Микросметка в ePay.

* EasyPay - В брой през каса на EasyPay

* С наложен платеж -Адресът на плащане и на доставка е един и същ

*С наложен платеж - Адресът за плащане е различен от адреса за доставка

* На място в брой или с карта през ПОС терминал  в магазин за цветя „Фиори“ гр. Самоков, ул. Търговска №20.

За по детайлна информация моля посетете страницата  „ПЛАЩАНИЯ“.

Моля, имайте предвид, че независимо от избрания начин на плащане, времето за доставка ще бъде най-рано 2 часа след като получим дължимата сума за направената поръчка.

Получаването на плащането ще Ви потвърдим своевременно на имейл адреса, който сте записали в полето за данни на изпращача или на посочения телефон за връзка.

 

 1. IV. ПОЛИТИКА НА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
 2. Лични данни: Данните, които попълвате в процеса на поръчка се използват единствено, за да изпълним коректно доставката на поръчката ви и да ви информираме своевременно за всякакви промени в нейния статус. Тези данни не се използват по начин нарушаващ текущото законодателство на Република България.
 3. Кореспонденция: Онлайн магазин за цветя и подаръци „Фиори“ си запазва правото да съхранява всякаква кореспонденция с вас за неограничен период от време и да я използва както намери за добре, с цел да защити интересите си.
 4. Данни за плащане: Данните на кредитната / дебитната Ви карта, които попълвате в процеса на поръчка, не се обработват, нито съхраняват на нашите сървъри. Тяхната сигурност се гарантира от партниращата ни банка и е съобразена с текущите PCI стандарти.
 5. Сигурност: Сигурността на информацията, която въвеждате на страниците на www.fiori-bg.eu се гарантира от SSL сертификат, с 128 битово криптиране. Данните за плащане, които попълвате на нашия сайт се предават до партниращата ни банка, където се обработват, без да бъдат обработвани или съхранявани на нашия сървър.

 

 1. V. РЕКЛАМАЦИЯ И ЗАМЯНА

В случай, че наш клиент е в ситуация да предяви рекламация относно наш продукт или услуга е необходимо първо  да изпрати оплакванията си придружени със снимков материал  до 24 часа от доставката на продуктите на имейл: sales@fiori-bg.eu, за да се установи дали оплакванията са основателни. 

Моля да вземете под внимание, че поради естеството на  част от продуктите, които предлагаме (рязан цвят, букети, аранжировки, кошници с цветя) е нужно те да бъдат съхранявани при подходящи условия - необходима  температура, влажност и светлина.

В случай, че рекламацията е основателна и е направена в рамките 24 часа след извършване на доставката, ние сме готови да възстановим цялата или част от стойност на поръчката (в зависимост от случая), или да предоставим друга по вид компенсация.

Частична замяна: След като получим снимка на доставения продукт, ще преценим размера на замяната и тя ще бъде направена  в рамките на 24 ч., след постигане на споразумение с Вас.

Пълна замяна: Имате право да получите пълният размер на средствата, заплатени за поръчката ви. В този случай, наш куриер ще посети получателя, за да вземе обратно доставения продукт. Сумата ще бъде върната в рамките на 24 часа след това.

Право на замяна: Право на замяна има единствено платеца на поръчката, а сумата се възстановява според начина ѝ на плащане. Плащането на поръчка, извършено с кредитна карта, не може да бъде възстановено с банков превод.